2014.03.28.
07:00

Írta: bencebaksa70

A tudatos étkezés

óravillakanál.jpg

Sokan sokféleképpen vélekednek a helyes, korszerű, tudatos táplálkozásról és nem is célom megváltani a világot, csak azt gondolom pár hasznos ötlettel megkönnyíthetem az életedet, ha változtatni szeretnél eddigi életmódodon.

Íme az alapszabályok:

1.Étkezz változatosan!

2.Ne túl későn vacsorázz!

3.Ne hagyj ki étkezéseket!

4.Rendszeresen, naponta négyszer-ötször egyél kis adagot!

Néhány trükk, ami segíthet:

- Mindig ülve, lassan, szertartásszerűen egyél, és minden ételt alaposan rágj meg. Adj időt a szervezetednek, hogy felismerje a táplálékot. Így garantáltan kevesebbet fogsz  enni!

- Próbálj változtatni vásárlási szokásaidon! Nézd meg az élelmiszerek összetételét és kalóriaértékét. Ami nem illik bele az egészséges kategóriába, azt meg se vedd! Ha nincs a hűtőben nem is fogod megenni.

- Főzz másképpen! Az alufólia és a teflon edények használatával a bő zsírban, bő olajban készült ételeket mellőzni tudod,  helyette párolt ételeket készíthetsz.

- Felejtsd el a fehér lisztet és a finomított cukrot. A szervezetednek egyikre sincsen szüksége.

- Fogyassz zabkorpát kefirben, gyümölccsel ízesítve. nagyon finom és nagyon hamar laktat.

- Iktass étkezéseidbe nyers zöldségekből készült salátákat is. A sok roston kívül ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaznak, amitől több lesz az energiád.

- Igyál napi másfél, két liter vizet, azon kívül, hogy a kevésbé fog mardosni az éhség, a bőröd is szebb lesz tőle. Ha teát, vagy kávét iszol azt is inkább édesítőszerrel ízesítsd. Ne feledd, ha kávézol, több folyadékot kell fogyasztanod, mert a koffein vízhajtó hatású.

Ugye nem is olyan bonyolult?

 

Szólj hozzá!

Címkék: health lunch healthy eatclean

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr475881974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása