2014.05.03.
15:57

Írta: bencebaksa70

Íme 18 étel-ital, ami árt a szépségednek

Számos kutatás és szakértő számolt már be róla, hogyan lehetünk szebbek és hogyan tűnhetünk fiatalabbnak. Közismert, hogy a zöldségesnél jó néhány kozmetikum alapanyagát megtalálod, így otthon is könnyedén és olcsón készíthetsz magadnak pl. szépítő maszkot; arról azonban már kevesebb beszél, hogy egyes élelmiszerek bizony negatívan befolyásolhatják megjelenésünket.Diet_Broccoli.jpg

1. Gabonapelyhek

Ha hallottál már a paleolit táplálkozásról, akkor nem sok újat fogok azzal mondani, hogy a cukrozott, színezett, finomított lisztből készült gabonapelyhek puffasztanak és fogyasztásuk könnyen vezethet elhízáshoz is.
Azt is jó ha tudod, hogy a  legtöbb mai gabonaféléből készült termék finomított gabonából és kémiailag dúsított lisztből készült. 

2. Kávé

A kávé kis mennyiségben nem káros, de ha túl sokat iszol belőle, kellemetlen lesz a leheleted, elszíneződhetnek a fogaid és még egy kicsit fel is fújódhatsz. A túl sok koffein -vízhajtó hatása miatt-, kiszáradáshoz vezethet, és még sápadtabbnak is fogsz tőle tűnni.

3. Feldolgozott élelmiszerek

A feldolgozott élelmiszerekből hiányoznak a természetes tápanyagok,gyakori fogyasztásuk esetén a szervezeted nagy valószínűséggel nem kap elég vitamint és tápanyagot, így vitaminhiány alakulhat ki, ami viszont lassítja a sejtregenerációt. Ez különösen az arcbőrödön látszik majd.

4. Alkohol

Bár igaz, hogy alkalomadtán egy vagy két ital még nem feltétlenül egészségtelen, azonban, ha túllősz a célon komoly károkat okozhatsz a szervezetben. Már egy-két pohárral több is nyomot hagy a külsődön: táskák a szemed alatt, vagy véreres szemed a bizonyíték a dehidratáltságodra. Az alkoholfogyasztás plusz kalóriabevitelt jelent, leépíti az izmokat, így valójában segít gyarapítani a zsírszöveteidet  A máj felfokozott működése megterheli a szervezetedet, ami miatt a tápanyagok felszívódása is lassul. Mi az eredmény? Ismét súlygyarapodás, puffadás, felszívódási zavarok és a kiszáradás. A gyakori dehidratáltság miatt - többek között- ez korai ráncosodáshoz is vezethet.

5. Margarin

Margarin sokan úgy ítélik meg, mint a vaj egészségesebb alternatívája.  De nézd csak meg a címkét! Sokféle margarin tartalmaz hidrogénezett növényi zsírt és transz zsírokat. Ezek befolyásolhatják a hormon egyensúlyt a szervezetedben, és ha megzavarják azt, akkor komoly károkat okozhatnak benne.

6. Só

Egy csomag sós chips, még nem a világ vége - gondolhatnánk. De mit is tesz ez velünk?  Nos a só hatására a szövetek megduzzadnak, és ennek eredménye a kevésbé rugalmas bőr, de okozhat puffadást, táskás szemeket és puffadt szemhéjakat. Észrevetted már, hogy az arcod mennyivel puffadtabb, ha túl sok sós rágcsálnivalót ettél előző nap? Ez a szöveti duzzanat, majd lohadás teszi a bőrt kevésbé rugalmassá - igen a narancsbőrért is ez felel-, az idő múlásával.

 7. Finomított cukrok

A vizsgálatok azt mutatják , hogy a cukrok károsíthatják a bőrt és annak idő előtti öregedéséhez vezethetnek. Ha túl sokat fogyasztasz felesleges cukor molekulák maradnak a szöveteidben és szabad gyököket "termelnek". Ezek a " veszélyes hulladékok" egyértelműen befolyásolják a bőröd fehérjeszálainak rugalmasságát. A magas finomított cukor  tartalom a vérben gyulladásokat okozhat, ami csökkenti annak kollagén tartalmát és sejtkárosodást is okozhat. Mivel a kollagén létfontosságú a bőr feszesítésében,  hiánya ráncokat okozhat és a bőr egyéb hibái is jó eséllyel láthatóvá válnak. A cukor gyengíti a szervezeted immunrendszerét és emésztési nehézségeket is okozhat .Így okozhat fcukorbetegséget, a fogszuvasodást, a szorongást , a szívbetegségeket,növeli a rák kockázatát  és a hiperglikémia kockázatát. Ennek az az oka , hogy a finomított szénhidrátok, például a fehér kenyér, vagy a finomított lisztből készült péksütemények magas cukor-, és alacsony rosttartalmuk miatt  a bélfalhoz tapadva felszívódási zavarokat okozhatnak. Használj természetes cukorpótlókat, mint stevia, vagy a nyírfacukor, hogy elkerüld ezeket a betegségeket.

8. Olajban, zsírban sült ételek

Olajban, zsírban sült ételek, magas kalóriatartalmuk mellett gátolják az epehólyag és a máj emésztési és méregtelenítési funkcióinak helyes működését. Az így felhalmozott "hulladék" bőrbetegségeket, pattanásokat, vagy ráncokat okozhat.

9. Salátaöntet
Ha nem otthon készíted, mindig ellenőrizzd a címkét vásárlás előtt a salátaönteten. Ha nátrium-glutamátot tartalmaz, inkább ne vedd meg! Ez az ízfokozó nem csak fejfájást és hányingert okozhat, de az arc feszességét is befolyásolja, de fokozott izzadásodért és szemed égető érzéséért is felelhet. (Azt már meg sem említem, hogy az ilyen öntetek sok cukrot és olajat is tartalmazhatnak!)

10. Barbecue szósz 

Barbecue szószokra is ugyanaz igaz, ami a salátaöntetekre. Ők is tele vannak szénhidrátokkal és nátrium-glutamáttal.

11.Szójaszósz
Már egy evőkanál szójaszósz a napi nátriumbevitelünk több, mint 45%-át fedezi. Ezek is gyakran tartalmaznak nátrium-glutamátot. 

12. Fehér kenyér és fehér rizs
Cseréld le őket teljes kiőrlésűre és barna rizsre, és az emésztésed hálás lesz érte. Előzd meg ezzel is a gyulladásokat a szervezetedben.

13. Húskészítmények

A szalonna, a kolbász és egyéb feldolgozott húsok gyakran magas a nátrium-, telített zsír és a cukortartalmúak. Ezek közvetlenül felelnek az elhízásért, a rák és más idegrendszeri betegségek, mint például a demencia kialakulásáért.

14. Fűszeres csirkeszárnak

Fűszeres ételek gyorsítják az anyagcserét, hogy a test gyorsabban égeti a kalóriákat. Ez azt is jelenti, hogy a szervezet magasabb hőfokon dolgozik, ez pedig izzadáshoz vezet. (Miközben persze jól megterhelik a szervezetet és ödémásodást is okozhat.)

15. Alkoholmentes italok

Mit okoznak a szénsavas üdítőitalok? Akár 20%-kal magasabb koleszterinszintet, fogszuvasodást, elhízást, vesekövet, növeli a csontritkulás kockázatát,  kiszáradást és a bőr öregedését,  de növeli a rák kialakulásának kockázatát is, ha koffeint is tartalmaz, akkor álmatlanságot , savassága miatt refluxot, gyomorégést, és cukortartalmának köszönhetően  hamarabb okoz éhségérzetet is. Na van még kedved inni őket?

16. Pálmaolaj

Magas a telített zsírtartalma miatt emeli a koleszterin szintet, és növeli a szívbetegség kialakulásának kockázatát. 

17. Hasáb'burgonya'

Hasábburgonya  nagy mennyiségű sót és vagy hidrogénezett növényi olaj vagy telített zsírt, vagy mindkettőt tartalmaz. Ezeknek a porból készült, masszából kialakított hasáboknak nem sok közük van a valódi krumplihoz.

18. Keményítőtartalmú élelmiszerek

Igen könnyen okozhatnak rossz leheletet, ha nem tudja feldolgozni a szervezeted.

16 komment

Címkék: lifestyle shape body eatclean

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr316098834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

repecs 2014.05.04. 15:17:09

Mi lenne ha azt írnád le mit együnk. Nem lenne egyszerűbb?

Mr. X 2014.05.04. 15:25:23

van egyáltalán valami étel, ami kimaradt? Italnál eléggé leszűkült a kör, az alkohol és az alkoholmentes italok sem jók :)
(oké, az csak a szénsavas üdítőkre vonatkozott, akkor maradt a víz és a tea.. már ami nem vízhajtó hatású ügye)

brlv24 2014.05.04. 16:36:09

Ez így önmagában hülyeség. Túl felületes.

Ilyen közhelyez után mire számítsunk különben is?
"Számos kutatás és szakértő" <- hol a forrás?

Ráadásul egy ételkiegészítőre mutat az első link.
Szánalmas...

Mushi 2014.05.04. 16:42:29

a fejessalátán kívül kimaradt bármi más a felsorolásból?

hollario 2014.05.04. 17:06:56

És hallottatok már a vízmérgezésről? Egyáltalán ne igyatok, ne egyetek semmit, akkor lesztek a legegészségesebbek. Vagy mi nem olvasunk ilyen marhaságokat.

mindenannyi 2014.05.04. 17:12:29

Ez így hülyeség. Ugyanis gyakorlatilag nincs olyan élelmiszer, amiről ne lehetne valami károsat kitalálni, főleg akkor ha valaki mértéktelenül fogyasztja.
Maradjunk inkább abban, hogy egyél mindent _mértékkel_, és mellé mozogj valamit.

zelmavagyok · http://sikospálya.blog.hu 2014.05.04. 17:30:54

Ráadásul a cím azt feltételezi, hogy eredetileg szépek voltunk. Pedig...

lyken 2014.05.04. 18:50:18

Dugig van felületes féligazságokkal. Hihetetlen. Térjünk át a fényevésre? Vagy lesz róla poszt, hogy ne, mert káros a retinára és hátrányosan befolyásolhatja a hormon egyensúlyt? Egyébként mi az a "hormon egyensúly", ha már itt tartunk? Az egyes hormonpárosokban van egy gátló meg egy serkentő, de egyensúly az sosincs.

Margarinos ponthoz ezt küldeném: kodpiszkalo.blog.hu/2014/05/02/muanyag-e_a_margarin_e
Hátha helyretesz pár dolgot.

Silbermann 2014.05.04. 19:00:10

@repecs: Igen, én is arra akövetkeztetésre jutottam az írást elolvasva, hogy tulajdonképpen ne együnk, ne igyunk semmit. Az nem fog ártani, legfeljebb éhen, szomjan halunk.:-)

zoli_ 2014.05.04. 22:50:18

Angol tudósok kimutatták, hogy az ostoba picsák által írt, mégostobább trendike cikkek, mennyire nagy baromságok.
Mint pl ez is :-(

senkiember 2014.05.04. 23:24:27

Az én szépségemnek egyik sem árt.

Hanastazia 2014.05.05. 01:48:49

@zelmavagyok: lehet, hogy nem mindenki szép, de bárki lehet rondább.

zelmavagyok · http://sikospálya.blog.hu 2014.05.05. 07:39:27

@Hanastazia: Ha ebből indulunk ki, az életöröm megszépíti a legrondábbakat is. Ez a cikk, ez a jaj, ne egyek, mit ne egyek, vagy pláne egy olvasó családtag állandó lamentálása,ezt ne egyél, amazt egy falatot sem... hát éppen az életörömöt apasztja. Vagy pláne, ha mégis eszik valaki, de állandó bűntudattal.

bencebaksa70 2014.05.06. 08:13:27

@repecs: Kövesd a facebook oldalunkat, ott remek recepteket találsz :)
süti beállítások módosítása