2014.04.04.
08:37

Írta: Phoenixphoenix

Vigyázz, kész, kardio!

futt.jpg

 

A cél az egészséged:

Az agy későbbi egészségét is védheti a huszonévesen végzett aerob sport, vagyis a futás, az úszás, a kerékpározás – derült ki egy hosszú távú, nagy létszámú amerikai kutatásból. Azok a mozgásformák, amelyek fenntartják a szív- és érrendszer fittségét, vagyis az aerob edzések - a futás, az úszás vagy a kerékpározás - húsz év elteltével jobb gondolkodási képességeket eredményezhetnek. A szív jó egészsége tehát előnyös az agy számára is – idézte a BBC hírportálja a Neurology című szaklapban megjelent tanulmányt.

Újabb ékes bizonyíték arra, hogy a kardio edzést végezni érdemes.

Na, de mit nevezünk kardio (cardio) edzésnek?

Hosszan tartó  (minimum 30 perc) közepes intenzitású aerob edzés, vagy rövidebb ideig tartó, nagy intenzitású, ciklikusan változó mozgás, mely során a vérkeringésedben jelenlévő szénhidrátokat használja fel a szervezet.

Igen, jól olvasod, a szénhidrátokat és nem a zsírt. Zsírt akkor fogsz égetni, ha előtte egy könnyebb súlyzós edzést végzel, és mivel az ezalatt az idő alatt kiürült szénhidrát raktáraidat már nem tudod használni, de a szervezetednek szüksége lesz energiára, a zsírraktáraidból fog táplálkozni. 

Arról nem is beszélve, hogy a kardio edzéstől nem lesznek formás izmaid, azt kizárólag súlyzós edzéssel lehet elérni. Ugye azt már nem is kell mondanom, hogy ez kizárólag diéta segítségével és megfelelő fehérjebevitellel lehetséges!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr675911213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása