2014.04.10.
09:01

Írta: bencebaksa70

Te mit hallgatsz edzés közben?

zene.jpg

Nálam a zene az edzés olyan kelléke, mint az edzőcipő. Ez az ami elindít reggel, ha nem akaródzik kikelni az ágyból, elkezdeni a megszokott hajnali futást, ha rossz a kedvem, ha jó a kedvem, szóval a zene kell az edzéshez.

Ismerek olyan marathon futót, aki komolyzenére fut, mert őt ez inspirálja. Én leginkább az r'n'b-t kedvelem, ha futásról van szó, viszont a súlyzós edzésemet szeretem még pörgősebb zenére végezni.

Az adott zene tempója (BPM) ugyanis arra készteti az embert, hogy ő maga is ugyanabban a tempóban végezze a gyakorlatok. Így a bemelegítéstől (lassú tempó) a komolyabb edzéselemeken át (egyre gyorsuló tempó) a levezetésig (egyre lassuló tempó) meg lehet találni a passzoló zenei aláfestéseket. A tökéletes zene megtalálásához az adott mozgásforma átlagos percenkénti lépésszámát érdemes alapul venni, és ezt a számot kell elfelezni. A popzene éppen ezért a bemelegítés és a levezetés fázisában tökéletes. A rockzenét azonban nem javasolják a szakemberek, mert túl sok lehet benne a tempóváltás, aminek hatására kieshetünk az edzési ritmusból. A futáshoz pedig a rap lassabb, de hangsúlyos tempója az ideális. A dance számok a súlyzós edzésekhez megfelelőek. 

Mindenkinek más az ízlése, de van köztetek olyan, aki zene nélkül edz?

Ha igen, akkor ez a poszt most nem talál meg Titeket, de mindenki másnak itt egy hasznos lista a top 100 legmotiválóbb edzéshez ajánlott zenével.

http://www.fitsugar.com/Top-100-Workout-Songs-1851867

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport music motivation gym run train workout noexcuses workoutmotivation workouttime traindirty workhard workoutmode

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr1006004323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása