2014.04.11.
11:23

Írta: bencebaksa70

A legmenőbb edzésformák 2014-ben

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Nem, ez nem a "Vissza a jövőbe" repülő gördeszkás fikciója, ez a valóság, csak egy kis csavarral. Ha unod a megszokott edzésformákat, itt megismerkedhetsz pár újdonsággal.

HydroFit - Spinning a vízben

A legújabb francia fitneszőrület egyre népszerűbb.  A mozgásforma lényege: speciális, HydroFit kabinok használatával 20 perces, heti háromszori vízben biciklizéssel formálhatod alakodat. A kabinokban a biciklik úgy vannak elhelyezve, hogy a felhasználó teste derékig elmerül, így a víz és a bicikli együttes ellenállásának használatával a narancsbőr eltüntetése, a comb vékonyítása, formálása sokkal hatásosabb. Az extra terhelés arra kényszeríti az izmokat, hogy keményebben dolgozzanak, miközben nem terheli az ízületeket, így minimális a sérülés veszély.

Gear 3D  - Köredzés állványon

A világ első háromdimenziós képzési programja a Gear 3D, amely azokat az izmokat célozza meg, amelyeket a hagyományos gyakorlatokkal nem lehet. Kifejlesztettek egy ehhez a programhoz szükséges 3D állványt, amelyet akár tizenhatan is használhatnak egyszerre, így kiscsoportos órákat is lehet rajta tartani. Az állvány körbejárható, köteleket, gyűrűt és különböző funkcionális eszközöket illeszthetünk rá, ezzel is változatossá tesszük az edzéseket. A tréningek köredzések, amelyek 30 percet vesznek igénybe, ezzel átmozgatjuk, az összes ún. alvó izmunkat. 

TRX - Az új  Aerial Yoga

A TRX a lehetőségek eszköze, az izomerő, az állóképesség és a rugalmasság fejlesztésére alkalmas. Az első körben a katonák számára kialakított eszközt a felfüggesztési rendszerek közé soroljuk, hiszen egy felső rögzítés szükséges a használatához, ám bármilyen gyakorlatot végezhetünk rajta, legyen szó guggolásról, fekvőtámaszról vagy valamilyen hasizomgyakorlatról. A TRX technikák minden évben megújulnak, a 2014-es évben az Aerial Yoga elemeit ötvözi. A mozdulatsorok lassúak, kitartásos elemeket tartalmaznak, amelyek a testtartás javításában, az egyensúly fejlesztésében és a test kompozíció kialakulásában igazán hatásosak. Mivel a gyakorlatsorok nem dinamikusak, inkább a könnyedség, így bárki belevághat.

Kardió Tenisz –  teniszedzés más alapokon!

2014 új trendje a kardió teniszprogram, ami megalapozza a játékhoz szükséges alapvető készséget, a hozzáillesztett aerobikelemek és az agility létra használata pedig gyorsabbá, rugalmasabbá, dinamikusabbá tesz. Az edzések 30 százaléka bemelegítésből és gyorsaságfejlesztésből áll, a maradék 70% pedig maga az edzésből, amely pulzusmérő órával történik. Az edző arra törekszik, hogy az aerob zónában dolgozzon, ami a maximális pulzusszám 65-85 százaléka. Felejtsd el a kényelmes oda-vissza passzolgatást, ez már komoly munka lesz!

Piloxing – a boksz és a zumba találkozása

A Rocky és a Flashdance szerelméből született piloxing egy remek módja annak, hogy fitt és egészséges legyen. A zumba táncos csípőhullámzásait egy-két bokszütés váltja fel, és a hatásosabb edzés érdekében lábsúlyokat, karsúlyokat és kicsi kézi súlyzókat is használhatunk az edzés folyamán. A testszobrászat újabb trendje dinamikus, hangulatos, izzasztó és hatásos.

Na melyikhez kaptál kedvet?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr496004324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása