2014.01.10.
10:33

Írta: bencebaksa70

etikett a termekhez

Amikor az első alkalommal belépsz az edzőterembe az egy dolog, hogy úgy érzed, mindenki téged bámul, és furán néznek rád, ha épp hirtelen azt sem tudod, hogy hova menj, ráadásul a gépek használatához sem értesz az elején. Segítséget kérni cikinek tűnhet, úgyhogy inkább marad a "majd én rájövök, hogy hogyan kell bekapcsolni"- hozzáállás és társai. Viszont van pár dolog, amolyan etikett-szerű pontok, amiket célszerű betartani, ha már edzeni indulsz.

1. Ne telefonálj az edzőteremben

Elhiszem, hogy valami elképesztően fontos dolgot kell megbeszélned a barátnőddel, de légy tekintettel azokra, akik komoly céllal jöttek le a terembe.

that-guy.jpg

2. Ne hangoskodj, ha többen jöttök, ne beszélgessetek

Az a nagy izomkolosszus a sarokban biztosan nektek megy, ha a több, mint 1O kilós súlyai emelgetése közben meghallja a kacagást, beszélgetést. Az edzőterem nem beszélgetésre való.

3. Higiénia

Miután használtál egy gépet, mindenképp töröld le az izzadságot róla.

weights.jpg

4. Tükrök

Persze, az edzőterem tele van tükrökkel, de ne bámulj másokat, nagyon idegesítő lehet. Magadat se kezd el fotózni a tükörben, az öltözőben még mindig megteheted.

Kíváncsian várjuk a Ti tapasztalataitokat is, azokat a pontokat, amiket kihagytunk, és bizony már találkoztatok vele. Jó edzést! :)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr865750209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

InteriorLulu 2014.01.11. 01:39:39

Ez tényleg egy poszt?! =:-o
És egyébként jártál te már egynél több edzőteremben?!...

1. Telefonálj nyugodtan a teremben, mindenki ezt csinálja, ha épp arra van kedve, már persze amennyiben a zene jellemzően túlzott hangereje engedi.
2. Ha többen jöttök, nyugodtan beszélgessetek, röhögjetek, hisz amúgy mint mindenki más, a sarokban a nagy izomkolosszus is ugyanezt csinálja a spannjaival, de ha épp nem, akkor sem fog nektek menni. Max ha szar kedve van, szúrósan néz rátok.
3. A gép fogantyújáról éppenséggel letörölheted az izzadságot, de amúgy alap (kéne hogy legyen), hogy törülközőt teszel magad alá/a hátad mögé.
4. Nyugodtan nézegesd a tükörben a többieket, mindenki ezt csinálja, és amúgy a kutyát nem érdekli, ha nézikg. Sőt, az izmosabb fickóknak, elhiheted, titokban még tetszik is, hogy a náluk kevésbé izmosabbak bámulják őket, de ezt persze nem fogják neked semmivel sem elárulni.
+1. SOHASE eddz papucsban! Jóllehet sajnos szabad. Kifejezetten balkáni (amúgy tipikusan közép-kelet-európai), nyomorult, kulturálatlan, provinciális szokás, Nyugaton ezt kizárólag magyaroktól/lengyelektől/ukránoktól láthatod. És persze kizárólag hímneműektől.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.11. 10:36:59

rövidke poszt, alap dolgokkal (sajnos azonban el kell mondani újra, és újra).

Itvn 2014.01.11. 17:09:09

1.Súlyok, rudak visszapakolása, esetleg ésszerűen szétválogatva! ( nem rakom a 25kg-os tárcsát a 2,5 kg os elé)
2. Nem foglalni ésszerűtlenül az eszközöket, edzeni akarók elől ( hasprésszerű rángatózás a fekpadon, állva súlyzórángatás bicepszre imitálás guggolókeretnél, " most kezdtem megjegyzéssel" )
3. Tükörből nézelődéssel nem értek egyet mert, ez a sport a látványról is szól egyrészt ( akit zavar hogy nézik, edzen otthon), másrészt nehéz megkülönböztetni a bambulást, a bánulástól! )))

druppel 2014.01.11. 18:41:40

Az edzőterem nem templom baszki...

1) Ne telefonálj: Baromság
2) Ne beszélgess: Még nagyobb baromság
3) Kb senki nem törli le
4) Mi a fasznak lenne ott tükör, ha nem arra, hogy nézz benne valamit (magad/másokat). Sőt, pózolni igenis kell néha, mert segít a fejlődésben, definiáltabbá válnak az izmaid tőle.

tisztapista 2014.01.11. 20:44:42

"Ne telefonálj az edzőteremben...légy tekintettel azokra, akik komoly céllal jöttek le a terembe.

Ne hangoskodj, ne beszélgess..."

Na ne... Hacsak nem a Nytrogen wellnesben nyomod személytelenül, egy teremnek megvan a saját törzsközönsége és hangulata is. És abba a dumcsi, a gizdulás és a telefonos kivagyiság is simán belefér. Jártál már gyúrni valaha?

GrenAbla 2014.01.11. 21:33:36

Bencét vigye már el vki edzeni. :D
süti beállítások módosítása