2014.05.09.
14:47

Írta: bencebaksa70

6 zsírégető 'szuperkaja'

Már sokszor leírtam, hogy mit nem tanácsos fogyasztani, ha szépek és egészségesek akarunk maradni. Viszont jogos az észrevétel, hogy akkor mit is egyen a tudatos, sportos életmódot folytató ember fia/lánya.

Íme 6 zsírégető étel!

superfoods.jpg

Ne legyints! Létezik tudományos magyarázat:

ha ezek a 'szuperkaják'  az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás mellett részei az életmódodnak, az izomszöveted gyarapodását fogják eredményezni, melynek fenntartása magasabb kalóriaszükséglettel jár, így garantáltan segítenek megszabadulni a felesleges zsírszövetektől.

1. Alma

Ez az egyik legjobb karcsúsító szuperkaja! Pektineket tartalmaz, melyek megakadályozzák a zsír felszívódását a sejtekben. Az alma tele van rostokkal is. A rostok, amellett, hogy a segítik az emésztést, és telítettség érzést okoznak, így kevésbé valószínű, hogy hirtelen rád tör a kínzó éhség.  Válassz egy friss almát uzsonnára, vagy próbáld ki 'szuperreceptünket'.

2. Hüvelyesek 

Ha nem vagy rájuk érzékeny, (sokakat puffasztanak) a fogyásod tökéletes kiegészítői lehetnek. Hüvelyesek magas fehérje- és rosttartalmukkal segítik az anyagcserédet, sőt még a  vércukor szintednek is segítenek közel állandó értéket tartani. Csak egy csészényire van belőle szükséged. Ehhez a fogáshoz kiváló köret lehet. 

3. Lazac

Ha szükséged van egy igazán zsírégető ételre, a lazac kiváló választás Ez sovány fehérje forrása , amely úgy biztosít üzemanyagot a szervezetednek,hogy nélkülözi az egészségtelen zsírokat. Tudtad, hogy a vadon élő lazac húsa nemcsak omega 3 zsírsavat tartalmaz, de egy leptin nevű anyagot is,ami a szervezet természetes étvágycsökkentője? Ez bizosan ízleni fog.

4. Tojás

Tele van fehérjével, és mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amire a szervezetednek elengedhetetlen szüksége van! (A tojás sárgájával azért óvatosan, mert elég magas a kalória tartalma.) Nézd meg ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet!

5. Natúr, valódi görög joghurt

Ha piacon vásárolsz ott biztosan megtalálod ezt a gazdag fehérje és vitamin forrást! (A mennyiséggel azért vigyázz, mert magasabb zsírtartalma miatt a kalória tartalma is magasabb.) Viszont reggelire kiváló: keresd a receptet itt:

6. Teljes kiőrlésű gabonák.

A zabpehelytől, a quinoán, a kamuton és az amaránton át a barna rizsig, a teljes kiőrlésű gabonák emésztésével a test kétszer annyi kalóriát éget, mint az olyan feldolgozott élelmiszerekével, mint a fehér kenyér és a tésztafélék. Nézd itt egy finom reggelinek való.



Szólj hozzá!

Címkék: health shape healthy eatclean

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr416142131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása