2014.04.14.
14:34

Írta: bencebaksa70

Fehérjével az elhízás ellen

 

Az amerikai emberek - nem meglepő módon-, több, mint egyharmada elhízott.  Az elhízás és az ahhoz kapcsolódó egészségügyi problémák - beleértve a magas vérnyomást, a magas koleszterinszintet,  a cukorbetegséget, az inzulin rezisztenciát  és a zsigeri zsír felhalmozódását - hatása kiterjedt, míg a kezelések hatékonysága igen alacsony. A fogyókúra - nem szeretem ezt a kifejezést-, szóval a diéta és a testmozgás kettőse egy kórosan elhízott ember esetében gyakran nem alkalmazható. Mennyivel egyszerűbb Neked, aki bármikor elkezdheted. Nem?tumblr_mwfmycDvsV1sbh94jo1_500.jpg

Született azonban egy új tanulmány , melyben Simon Musyoka Mwangi és munkatársai azt vizsgálták, hogy egy bizonyos fehérje nagy dózisú fogyasztása, segíthet-e leküzdeni a helytelen táplálkozás következtében kialakult súlygyarapodást és az ehhez kapcsolódó egészségügyi problémákat. 

Gliasejt eredetű neurotróp tényező - röviden GDNF  - az a fehérje, ami felelős az idegsejtek által irányított számos testi funkció egyensúlyáért (homeosztázisáért), és segít fenntartani a mozgatásért felelős idegsejtek funkcióját,  de felelős még az emésztésért és az ideg-izom koordinációért is.

A GNDF-fel sikerült az időskori, illetve a túlzott kalóriafogyasztás miatt bekövetkezett súlygyarapodást megállítani , sőt vissza is fordítani. A kísérletben a ötszörös zsírtartalmú egértáppal táplált egerek, GNDF adagolása mellett hatékonyan álltak ellen a súlygyarapodásnak és a fent említett kísérőbetegségeknek. Sőt  a GNDF adagolása fokozott kalóriafelhasználást is eredményezett a kísérletben résztvevő állatoknál.

Persze több kutatásra van szükség , hogyan  működik a GDNF az emberi szervezetben , de az adatok arra utalnak, hogy ez a fehérje az emberi szervezetben is fokozott zsírégetést eredményezhet. A kutatás azt is sugallja , hogy a GDNF egyedülállóan hatékony az elhízás megelőzésére, sőt a kezelésére is.

Kíváncsi vagyok mikor lesz alap összetevője a fehérjeporoknak és turmixoknak! Én mindenesetre  türelmetlenül várom! 

 

Szólj hozzá!

Címkék: protein health shape body eatclean

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr226030524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása