2014.03.24.
09:27

Írta: bencebaksa70

Nyúúújtás!

 

nyújtás.jpg

Bemelegítettél (Bemelegítettél? Erről későbbi blogbejegyzésünkben olvashatsz bővebben) és kezdődhet az edzőtermi, vagy szabadtéri edzés. Követed az előre kitalált edzésprogramodat, sikeresen teljesíted, lélekben már a szaunában ücsörögsz...

Nem felejtettél el valamit? Igen  a nyújtás!

Mi is az a nyújtás? Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor azt mondanám,hogy a megterhelt izmok lazításának módja. Ennél azonban jóval fontosabb, hogy csak nyújtással lesznek szép, hosszú, formás (és sérülésmentes) izmaid.

Íme 6 alapszabály az edzésmunka után történő nyújtásra:

1. Soha ne nyújts 'hideg' izmot' ! Ez annyit jelent, hogy az edzés végeztével rögtön kezd meg az összes, edzésmunka során igénybe vett izmodat! (Hacsak nem speciális edzést végeztél, ez gyakorlatilag az összes izomcsoportodat jelenti)

2. A nyújtás soha nem okozhat éles, szúró fájdalmat! Csak addig nyújtsd az izmaidat, amíg nem érzel egyértelmű ellenállást fájdalom formájában!

3. Mindig hagyj magadnak időt az ellazulásra, a testhelyzeteket legalább 10 másodpercig tartsd meg és mozdulataid egyik testhelyzetből a másikba lassúak, ráérősek legyenek. 

4. Lélegezz! Fontos, hogy egyenletesen vedd a levegőt és ne tartsd vissza nyújtás közben sem!

5. Szépen kérlek ne 'rugózz bele' a statikus testhelyzetekbe, mert egyrészt semmit sem javít izmaid állapotán (sőt így tudod a legkönnyebben elszakítani őket), másrészt pont abba a testhelyzetbe 'rondítasz' bele, ami valóban ellazítaná a fáradt izomcsoportot!

6. Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik izmodat hogyan nyújtsd, kérdezz meg egy edzőt-személyi edzőt, biztosan szívesen segít! (Jó, ha tudod, hogy a testnevelés órán tanultak már nem állják meg a helyüket a mai kutatások szerint.)

Most már mehetsz a szaunába! ⇒

Szólj hozzá!

Címkék: train workout workouttime workoutmode

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr415876267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása