2014.03.23.
12:00

Írta: bencebaksa70

Egészséges gyorskaja?

Mindenki szereti a hamburgert. Ha bevallja magának, ha nem...

Íme hogyan tudsz otthon egészséges, alacsony kalória tartalmú hamburgert készíteni.

1.Gondosan válogasd össze az alapanyagokat!

A mirelit húspogácsa helyett vásárolj egy kis darált húst a hentesnél, és készítsd el a saját húspogácsádat. Ha nagyon ügyelsz az alakodra (és miért ne tennéd)  akkor egy szelet otthon grillezett, vékony csirkemell tökéletes választás lesz. 

2. Jó, de a zsömle az zsömle nem?

Mivel az életmódváltás és a fogyás a cél, hanyagold a hagyományos, fehér lisztből készült hamburgerzsömlét. A tönköly, vagy a teljes kiőrlésű alapanyagokból készült zsemlék tökéletesek arra, hogy házi hamburgert készíts belőlük.

 

3. A zöldségekkel igazán nem kell spórolnod!

A nyers zöldségektől a grillezetteken át a fűszeres déligyümölcsökig, gyakorlatilag bármit tehetsz a zsömle közé.

4. A sajttal vigyázz!

Ha teheted, vásárolj házi készítésű, zsírszegény sajtot, ha viszont nem jársz ilyen helyekre, akkor a bevásárlóközpontokban is lehetőleg fetát vagy mozzarellát válassz. Hidd el, sok felesleges kalóriától megkíméled magad!

5. Na de mi legyen a szósszal?

 Egy kis mustár, torma, salsaszósz vagy wasabi tökéletes lesz a szendvicsedbe. Vagy csinálhatsz otthon fűszeres paradicsomszószt (nyírfacukorral), de joghurtos-foghagymás öntetet is.

Ezután már csak el kell pusztítani! Egészségedre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tetested-tedontesed.blog.hu/api/trackback/id/tr825872406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása