Mindenki szereti a hamburgert. Ha bevallja magának, ha nem...
Íme hogyan tudsz otthon egészséges, alacsony kalória tartalmú hamburgert készíteni.
1.Gondosan válogasd össze az alapanyagokat!
A mirelit húspogácsa helyett vásárolj egy kis darált húst a hentesnél, és készítsd el a saját húspogácsádat. Ha nagyon ügyelsz az alakodra (és miért ne tennéd) akkor egy szelet otthon grillezett, vékony csirkemell tökéletes választás lesz.
2. Jó, de a zsömle az zsömle nem?
Mivel az életmódváltás és a fogyás a cél, hanyagold a hagyományos, fehér lisztből készült hamburgerzsömlét. A tönköly, vagy a teljes kiőrlésű alapanyagokból készült zsemlék tökéletesek arra, hogy házi hamburgert készíts belőlük.
3. A zöldségekkel igazán nem kell spórolnod!
A nyers zöldségektől a grillezetteken át a fűszeres déligyümölcsökig, gyakorlatilag bármit tehetsz a zsömle közé.
4. A sajttal vigyázz!Ha teheted, vásárolj házi készítésű, zsírszegény sajtot, ha viszont nem jársz ilyen helyekre, akkor a bevásárlóközpontokban is lehetőleg fetát vagy mozzarellát válassz. Hidd el, sok felesleges kalóriától megkíméled magad!
5. Na de mi legyen a szósszal?
Egy kis mustár, torma, salsaszósz vagy wasabi tökéletes lesz a szendvicsedbe. Vagy csinálhatsz otthon fűszeres paradicsomszószt (nyírfacukorral), de joghurtos-foghagymás öntetet is.
Ezután már csak el kell pusztítani! Egészségedre!